Menu
Your Cart

ХУМАНИТАРНИ И СОЦИАЛНИ НАУКИ

Иван Газдов за плаката
Нов
Автор: Иван Газдов
Иван Едуард Газдов е български художник, професор и ректор на Националната художествена академия (1999-2003). Работи основно в областта на графиката, плаката, илюстрацията, карикатурата и рекламата. Като свой личен творчески почерк определя графикатурата.Освен това, твори и гипсова и бронзова пласти..
30.00 лв Без данък:30.00 лв
Мъдростта на времето. От Буда до Мадона
Нов
Автор: Сборник
В изданието, което ви предлагаме, афоризмите и цитатите са подредени по категории в азбучен ред - от буква А до Я. Включени са както най-често употребяваните категории "ЛЮБОВ", "СМЪРТ", "ЧОВЕК", "БРАК", "РОДИНА" и т.н., така и нови и модерни теми "ИНТЕРНЕТ", "КОМПЮТРИ", "МОДА" и др. Броят на събрани..
20.00 лв Без данък:20.00 лв
Ефективното учене: Вдъхновявайте, насърчавайте и напътствайте вашето дете към постигане на забележителни успехи в учението и живота
Нов
Автор: Линда Добсън
Дали вашето дете:- сякаш скучае или не проявява интерес към учебните занимания?- притежава такъв стил на учене, който не може да бъде приспособен към напрегнатата обстановка в многолюдната класната стая?Дали вашето дете е:- определяно като "неспособно" да се справи с учебния процес, като болно от НА..
22.00 лв Без данък:22.00 лв
Жития на светиите
Няма наличност
Автор: Сборник
Всеки ден от годината е представен с биографичните данни за светеца, чиято памет се отбелязва. Сведенията са изчерпателни, написани с увлекателен език.Вечер можете да разгърнете тази невероятна книга - сам, с децата или внуците, просто цялото семейство. Няма натрапчива нравоучителност, просто човешк..
35.00 лв Без данък:35.00 лв
Автор: Сирил Ейдън
Тази книга не е просто история на света, а история за света. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин.В нея се проследяват успехите и нещастията, сполетели ч..
40.00 лв Без данък:40.00 лв
Автор: Фридрих Ницше
Фридрих Ницше е един от световните мислители, без които не можем да си представим модерната цивилизация. Неговият дух владее не само XIX и XX век, но очевидно ще оплодотворява интелектуалните търсения и на XXI век. Фундаменталното шесттомно събрание на съчиненията на великия философ е под общата ред..
30.00 лв Без данък:30.00 лв
Автор: Marina Cardinaud
..
25.00 лв Без данък:25.00 лв
Автор: Сергей Влахов, Сидер Флорин
В данном учебном пособии рассматривается вопрос перевода реалий, фразеологизмов, имен собственных и целый ряд других аспектов перевода. Впервые вышедшая в свет в 1980 г. книга и поныне не утратила своей актуальности и стала библиографической редкостью. Многочисленные просьбы читателей побудили издат..
45.00 лв Без данък:45.00 лв
Автор: Гастон Масперо
"Това не е последователна история на династиите и народите на Древния Изток. Тук аз исках само да запозная всички, които прочетат тази книга, с живота и културата на двата най-велики народа, предшествували гръцката цивилизация. За всеки от тях аз съм избрал епохата, която ни е известна най-добре и о..
49.00 лв Без данък:49.00 лв
Автор: Емил Дюркем
Ако разделението на труда поражда солидарност, то е защото създава между хората цяла една система от права и задължения, която ги свързва трайно помежду им. Тьй като обществените сходства извикват появата на право и морал, които ги закрилят, разделението на труда извиква появата на правила, които ос..
35.00 лв Без данък:35.00 лв
Автор: Райнмар дю Боа
Децата често се страхуват и родителите често не знаят откъде идва този страх. Прояви на детския страх могат да се проследят при всички фази на развитие - пристъпи от плач и страх от непознати при кърмачето, страх от раздяла и смущения на съня при малкото дете, страх от понесена и собствена агресия, ..
40.00 лв Без данък:40.00 лв
Автор: Петър Добрев
В историята се случва понякога някой народ не само да изчезне, но с течение на времето да се изгуби и точната представа за него. За съжаление тъкмо това се е случило и със създателите на българската държава - Аспаруховите българи.Десетките учени-изследователи след Паисий не са успели да отговорят на..
35.00 лв Без данък:35.00 лв
Източно тяло, западен ум: Психология и система на чакрите като път към Аза
Няма наличност
Автор: Енодия Джудит
Рядко може да се намери книга, която се бори с толкова различни проблеми като психологията на Юнг, духовността, метафизиката, соматичната терапия и Ню ейдж в един-единствен том, като при все това преценява всеки от тях индивидуално. Още по-рядко може да се намери книга, чиито различни аспекти създав..
59.00 лв Без данък:59.00 лв
Неврозите - произход и лекуване
Няма наличност
Автор: Зигмунд Фройд
Зигмунд Фройд (1856-1939) е австрийски невролог и психолог, един от най-прославените учени на XX век. Прекарва живота си като професор и психотерапевт във Виена, разработвайки теорията и практиката на психоанализата. Според неговия биограф Анри Еленбергер, "животът на Фройд е пример за постепенно об..
25.00 лв Без данък:25.00 лв
Страстна седмица; Възкресение Христово Сборник богослужения с последование на светите и спасителни страдания, разпятие и смърт на нашия Господ Иисус Христос и Неговото славно тридневно възкресение
Няма наличност
Автор: Колектив
Последната седмица преди Възкресение Христово е наречена Страстна седмица, тъй като на славянски думата "страст" означава страдание. Затова седмицата е посветена на възпоменанията на последните дни от земния живот на Спасителя - на неговите страдания, кръстна смърт и погребение.Според православния к..
50.00 лв Без данък:50.00 лв
Автор: Пиер Дако
Изоставяйки умишлено готовите представи и клишета, Пиер Дако ни увлича в търсене на дълбоката и вечна жена, твърдейки, че от нейното възкресяване зависи обновяването на света.Мъжът мами жената несъзнателно, защото от край време изпитва безпокойство, на което жената е жертва. Но жената сама мами себе..
45.00 лв Без данък:45.00 лв
Утрото на магьосниците: Въведение във фантастичния реализъм
Няма наличност
Автор: Луи Повел, Жак Бержие
Журналистът и философ Луи Повел и инженер-химикът и разузнавач Жак Бержие дръзко разрушават представите ни за минало и бъдеще и разбулват интересуващи всеки от нас тайни: за древните цивилизации, за алхимията и безсмъртието, за окултните идеи на нацизма, за тайните общества, за мъдреците от Тибет и ..
20.00 лв Без данък:20.00 лв
Показани 1 от 24 | 790 (33 Страници)
Използваме бисквитки
Сайта използва бисквитки. Използвайки го вие се съгласявате с това.